automotiveimport
Geen categorie

Zakelijk leasen onverminderd populair

In het bedrijfsleven is het zakelijk leasen van elektrische auto’s zeer populair. Leasen is de meest zorgeloze manier om een elektrische auto te rijden. In het leasetarief zit bijna alles inbegrepen en betaal je alleen nog voor het opladen van de accu. Eventuele bekeuringen voor te hard rijden behoren uiteraard ook tot het eigen risico. Behalve alle voordelen van het elektrisch rijden zoals 0% uitstoot en dus duurzaam rijden, betaald u tot 2025 geen wegenbelasting en profiteert u van een bijtelling van slechts 12% in 2021.

Het verschil tussen zakelijke en private lease

Het belangrijkste verschil tussen zakelijke lease en private lease is te vinden op het fiscaal  technisch vlak. Wanneer je een elektrische auto zakelijk leaset krijg je een auto van de zaak via een leasebedrijf. Wanneer deze auto gebruikt wordt voor privé doeleinden en u rijdt meer dan 500 km privé per jaar, dan wordt de auto door de belastingdienst gezien als inkomen waarover dus belasting moet worden betaald. Bij private lease wordt de auto niet via de zaak geleased en wordt de auto op uw naam geregistreerd bij het RDW. Omdat de auto in dit geval niet op naam van de zaak staat hoeft u de waarde van de auto niet op te tellen bij uw inkomen. Nog een verschil is dat men bij private lease de kosten voor het laden volledig zelf betaald. Bij een zakelijk leasecontract is dit vaak inbegrepen door middel van een tankpas.

Verschillende vormen van zakelijke lease

Zakelijke leasecontracten kunnen worden afgesloten via diverse methodes. We onderscheiden hierin shortlease, operational lease en financial lease, elk met hun eigen voordelen. Short lease wordt steeds populairder. Short lease is een leasecontract met een korte looptijd. Dat gebruiken bedrijven vaak als ze extra auto’s moeten inzetten tijdens drukke periodes. Short lease contracten kunnen snel worden ontbonden. Operational lease is een vorm die veruit het gemakkelijkste is voor bedrijven. De ondernemer heeft er weinig tot geen omkijken naar omdat alles van belasting tot en met onderhoud al is geregeld. Bij financial lease wordt een contract afgesloten voor een bepaalde tijd. Binnen die tijd wordt de auto eigenlijk afbetaald en is het mogelijk om aan het einde van de leaseperiode de auto over te nemen van de leasemaatschappij. Soms moet hierover nog een restbedrag worden betaald.

Duurzame zakelijke leaseauto

De BMW iX3 zakelijk leasen is een zeer goede optie wanneer u op zoek bent naar een extra duurzame elektrische auto. Niet alleen rijdt de BMW milieuvriendelijk, maar ook de fabriek waar BMW zijn modellen bouwt draait volledig op zonnepanelen. Tijdens de productie van BMW wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en zelfs recycleerde producten zoals gebruikte PET flessen en visnetten. Op deze manier is de BMW een voorbeeld van dubbel duurzaam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *