Aluminium loopbrug

Werken in de bouw? Veiligheid staat voorop!

De bouw is een fantastische sector om in te werken: je bouwt – vaak letterlijk – aan concrete projecten die van onschatbare waarde zijn voor de mensen die er gebruik van gaan maken: je zet niet alleen huizen neer (hoewel daar grote vraag naar is), maar ook scholen, ziekenhuizen, kantoorpanden en verpleeginstellingen. Helaas is het ook een feit dat er in de bouw nog altijd teveel ernstige ongelukken gebeuren ten gevolge van onveilig werken. Als je dus in de bouw aan de slag bent of gaat, is het van levensbelang dat je weet hoe je veilig én zo snel en efficiënt mogelijk je werk kunt doen.

Aluminium loopbrug

Behalve het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen – zoals een helm, gehoorbescherming en een veiligheidsbril -, het nemen van voldoende rust tussendoor, het opgeruimd houden van de werkomgeving en het bespreekbaar maken van veilig werken met je voorman en collega’s, is ook valbeveiliging ontzettend belangrijk. In de bouw werk je immers vaak op (grote) hoogte en een val vanaf tweeënhalve meter kan al zeer ingrijpende gevolgen hebben, van blijvende invaliditeit tot de dood aan toe. Je werkgever dient zorg te dragen voor een veilige werkomgeving en een aluminium loopbrug kan deel uitmaken van een goede valbeveiliging.

Als je aan de bouw denkt, zullen de meeste mensen steigers voor zich zien. Wat niet iedereen beseft, is dat je tijdens de bouw soms met verschillende steigers te maken hebt, die niet aan elkaar vastzitten. Om te voorkómen dat er veel tijd verloren gaat met dan eerst helemaal naar beneden en daarna weer omhoog moeten klimmen, kan er een aluminium loopbrug tussen de steigers gemonteerd worden, waarbij het plaatsen van valbeveiliging in de vorm van leuningen vanaf twee meter hoogte verplicht is. Hierdoor kun je als bouwvakker snel, gemakkelijk én veilig wisselen van steiger, waardoor de kans om naar beneden te vallen tot een minimum gereduceerd wordt. Daarnaast is het doen van een cursus VCA voor vrijwel alle projecten en medewerkers verplicht. Hier leer je veilig en gezond te werken, zodat je je werk in de bouw nog lang en met plezier kunt blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *