Wereldwijd oplaadnetwerk voor Tesla rijders

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Niet raar, want het is fiscaal aantrekkelijk en goed voor het milieu. We zien ook steeds meer Tesla’s op de Nederlandse wegen. Deze Tesla’s beschikken over een grotere accu dan de meeste elektrische auto’s en hebben een actieradius van 400 tot 500 kilometer. Toch ontkomen Tesla Rijders niet aan het regelmatig opladen van hun auto. Voordeel voor u als eigenaar van een Tesla is dat u de beschikking heeft over een wereldwijd oplaadnetwerk dat speciaal voor Tesla is gebouwd. Deze zogenaamde superchargers zorgen ervoor dat u uw Tesla binnen een half uur al voor zeker 80% kunt opladen. Bij andere elektrische auto’s kan dit 4 uur in beslag nemen.

Superchargers 

Opladen elektrische auto gaat beduidend sneller bij een supercharger. Momenteel bevinden zich in Nederland al zo’n 33 locaties met superchargers waarvan de grootste te vinden is bij Breukelen. Nog altijd bouwt Tesla aan uitbreiding van het netwerk dat zijn oorsprong al vond in 2012.  Alleen binnen Europa beschikt Tesla op dit moment al over de 6000 superchargers op meer dan 600 verschillende locaties. Daarnaast is het de bedoeling dat er veel nieuwe landen worden aangesloten op het netwerk. Denk daarbij aan landen als Turkije, Bulgarije, Oekraïne, Wit-Rusland, Letland, Litouwen, Estland en Griekenland. Voor niet Tesla rijders is het in deze landen vaak nog erg lastig om een geschikt oplaadpunt te vinden.

MoveMove app geeft overzicht

Ook al is de actieradius van een Tesla een stuk groter, het is niet bevorderlijk voor uw auto om de accu leeg te rijden. Door de Move Move-app te gebruiken kunt u alle laadpalen zien en zo een optimale route bepalen. Zodra de Tesla voldoende is opgeladen krijgt u vanzelf een seintje en kunt u uw weg vervolgen. De kosten voor het opladen via een supercharger kost u gemiddeld € 0,25 per kilowattuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *