Vervoer

Waarom is de autoverzekering zo hoog?

Zoals de meeste kosten, hebben autoverzekeringen de neiging om in de loop van de tijd te stijgen, en door bepaalde specifieke factoren stijgen de premies zelfs hoger dan het algemene inflatiecijfer. Moderne auto’s zijn duurder om te repareren; de kosten van medische rekeningen gaan ook omhoog. Deze kosten worden in de vorm van hogere premies aan u doorberekend.

Het goede nieuws is dat er dingen zijn die u kunt doen om uw autoverzekeringspremies te verlagen. Hoewel sommige factoren die autoverzekeringsmaatschappijen gebruiken om uw premies vast te stellen, buiten uw controle liggen, kunt u andere factoren met een beetje moeite verbeteren. En hoe meer factoren u verbetert, hoe lager uw premies zullen dalen, zodat u een effectieve, doe-het-zelf- vergelijking van autoverzekeringen kunt doen.

Waar je woont

Waar u woont, kan een verrassend grote impact hebben op uw verzekeringspremies. Verschillende gebieden hebben verschillende tarieven van autodiefstal, vandalisme, hagelbuien, verkeersopstoppingen en andere factoren die de neiging hebben om meer verzekeringsclaims te genereren. Als u bijvoorbeeld in een grote stad woont, zullen uw tarieven waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer u in een rustig landelijk gebied woont, omdat steden gevoeliger zijn voor verkeersongevallen dan kleine steden. 

Uw eerdere verzekeringsgeschiedenis

Het vervallen van de verzekeringsdekking kan resulteren in een aanzienlijke stijging van uw premies. Overschakelen van de ene verzekeringsmaatschappij naar de andere doet deze factor geen pijn, maar zelfs maar één dag zonder enige dekking   kan een aanzienlijke impact hebben op uw autoverzekeringstarieven.

Hoe vaak rijdt u met uw auto

Hoe meer u rijdt, hoe meer slijtage uw auto kan lijden – en hoe groter de kans dat u ergens tegenaan botst. Hoge kilometers zijn een zekere manier om uw autoverzekeringspremies te verhogen.

De meeste verzekeraars zullen u om uw jaarlijkse kilometers vragen wanneer u zich aanmeldt voor een polis. Ze hoeven echter niet noodzakelijk te bevestigen dat uw kilometerstand niet is gewijzigd wanneer u verlengt. Dus als uw aantal kilometers om de één of andere reden afneemt, u bent bijvoorbeeld verhuisd naar een huis veel dichter bij uw kantoor, laat het uw verzekeringsmaatschappij weten.

Het type auto waarmee u rijdt

Bepaalde auto- en stationmodellen hebben veel hogere claimpercentages dan andere, hetzij omdat uit statistieken blijkt dat ze bij meer ongelukken terechtkomen, hetzij omdat de kans groter is dat ze worden gestolen. Als u met een van deze voertuigen rijdt, zijn uw verzekeringstarieven waarschijnlijk hoger. Dus; hoe duurder uw auto is, hoe meer verzekeringsmaatschappijen moeten betalen om verzekering auto te vervangen en dus hoe hoger ze uw tarieven zullen bepalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *