Vervoer

Waar moet je op letten voordat je een elektrische scooter koopt?

Wanneer je overweegt elektrische scooters aan te schaffen, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden.

Wat is jouw woon-werkverkeer afstand?

Elektrische scooters zijn perfect voor woon-werkverkeer op middellange afstand (20 – 30km) waarbij je meer snelheid nodig hebt dan een elektrische step of fiets en meer efficiëntie dan autorijden door het verkeer. Als jouw woon-werkafstand korter of langer is, is een alternatief elektrisch voertuig wellicht beter geschikt. Voor kortere afstanden zijn fietsen/elektrische fietsen soms wat makkelijker om te stallen.

Denk aan veilige uitrusting

Omdat elektrische scooters met hogere snelheden worden gereden, moet je geschikte veiligheidskleding dragen. Dit is inclusief een standaard helm. Handschoenen en schoenen met dichte tenen worden ook altijd aangeraden.

Onderhoud en onderdelen

Net als elk ander voertuig hebben elektrische scooters routine onderhoud en vervanging van onderdelen nodig. Een van de belangrijkste onderdelen van elk elektrisch voertuig is de accu, deze moet regelmatig vervangen worden. Als je ervoor kiest om een elektrische scooter te leasen krijg je meestal de optie om de accukosten toe te voegen aan de lease. Zodat je bij onderhoudsproblemen deze gemakkelijk kunt inwisselen voor een nieuwe.

Opslag en beveiliging

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt om de elektrische scooter veilig en in conditie te houden wanneer deze niet in gebruik is. Het wordt ook aanbevolen om een ​​remschijfslot voor, een handgreep slot of een kettingslot te gebruiken om je elektrische scooter te beschermen tegen mogelijke dieven wanneer deze stilstaat. Bovendien kan het een goed idee zijn om een ​​waterdichte schoenen mee te nemen om schade door weersinvloeden te minimaliseren, vooral als je jouw voertuig buiten stalt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *