thule proride 598
Vervoer

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fietsendrager

Wat een genot is het, om door een mooi landschap te fietsen. Maar hoe neem je de fiets(en) mee. Je kunt een auto hebben, waarmee dat zo kan, maar de meeste mensen hebben een personenauto. Dan is een fietsendrager de oplossing. Wat is dat precies en waar dien je op te letten bij de aanschaf van een nieuwe fietsendrager. Daarover gaat dit artikel.

thule proride 598

Om mee te beginnen

Een fietsendrager is een voorziening die je aanbrengt op je auto, opdat je relatief eenvoudig fietsen kunt meenemen. Om mee te beginnen, dien je jezelf af te vragen hoeveel fietsen je mee wilt kunnen nemen. Wat voor fietsen zijn dat. Zijn dat bijvoorbeeld elektrische fietsen. Heeft je auto een trekhaak, opdat je een fietsendrager kan gebruiken, die daarop wordt geplaatst. Als je auto die niet heeft en je wilt er ook geen aanschaffen, dan wordt het een fietsendrager voor op het dak, zoals bijvoorbeeld de Thule Proride 598, of op de achterklep zonder trekhaak. De positie ervan wordt dan wat hoger. Elektrische fietsen zijn echter te zwaar voor op het dak van de auto.

Kenmerken

De functionele kenmerken van een fietsendrager, waarop je bij aanschaf zou moet letten, zijn:

  • Plaatsing
    Zoals in de voorgaande paragraaf is aangegeven, zijn er qua plaatsing drie mogelijkheden, namelijk op de trekhaar, het dak of de achterklep. We noemden als voorbeeld van een fietsendrager voor op het dak al de Thule Proride 598.
  • Aantal fietsen
    Fietsendragers die op een trekhaak gaan, hebben vaak een capaciteit van drie fietsen. Er zijn ook fietsendragers die op de achterklep gaan met dezelfde capaciteit. Op een fietsendrager voor op het dak gaan geen drie fietsen, doorgaans maar een.
  • Gewicht
    Hoeveel gewicht kan een fietsendrager aan. Met name bij een voor op het dak speelt de draagcapaciteit van de auto mee. Ook als er op een drager voldoende ruimte is voor drie, als die een gezamenlijk een te groot gewicht hebben, dan kunnen ze daarom niet alle drie mee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *