pallets
Transport

Voor opslag en transport

Of je nu materialen op moet slaan of ze moeten worden vervoerd, pallets worden overal voor gebruikt. Misschien heb je er zelf ook wel eens gebruik van gemaakt, je komt ze namelijk overal tegen. Niet alleen bij de vervoerder, maar ook in de plaatselijk supermarkt waar de producten zijn geleverd. De meest gebruikte pallet in de vervoerssector is de euro pallet. Maar vele andere soorten worden ook overal gebruikt, van een pallet die je weggooit na gebruik tot een pallet die je vaker dan een keer kunt gebruiken.

Normen voor een pallet

Je kunt niet zomaar iedere pallet laden en die naar het buitenland sturen, binnen de Europese Unie kun je onbehandelde pallets zo sturen naar ieder land. Wil je echter pallets sturen naar een land buiten de EU, dan moet een pallet behandeld worden. Gelukkig kun je in de webshop van logistiekconcurrent.nl verschillende soorten kopen, zowel nieuwe als gebruikte. Maar ook een pallet van kunststof is in het assortiment van de webshop opgenomen.

pallets

Draagvermogen van de verschillende soorten

Afhankelijk van wat je gaat vervoeren kun je bepalen wat voor pallets je nodig hebt, en wat het draagvermogen moet zijn. Het draagvermogen van een europallet is in de meeste gevallen het hoogst, daarbij zijn deze ook van de beste kwaliteit. Niet voor niets wordt de pallet het meeste gebruikt, voordeel is ook dat je altijd te maken hebt met een zelfde formaat want dit is vastgelegd. Ook heb je een brandmerk als bewijs dat de pallet aan alle eisen voldoet die eraan worden gesteld. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *