Vervoer

Uw autoruiten blinderen: goed idee of beter niet doen?

Als u uw autoruiten blinderen wilt, dan weet u waarschijnlijk al wel dat dit veel voordelen met zich mee brengt. Tegelijkertijd is het ook niet zo simpel, want er zijn bepaalde wettelijke regels waaraan u zich moet houden. En de politie controleert dit wel degelijk. Een goede specialist kan uw autoruiten blinderen volgens de wettelijke voorschriften, biedt u verschillende kleuren aan en laat u deze ook uittesten én zorgt ervoor dat het folie netjes en duurzaam wordt aangebracht. Met de onderstaande informatie over autoruiten blinderen kunt u zelf bepalen of dat voor u voordelig is.

Autoruiten blinderen: dit zijn de regels

De regels voor autoruiten blinderen hebben logischerwijs voornamelijk betrekking op de voorruiten. Hier moet u als bestuurder het meeste doorheen kijken en ook al is het voor uw zicht fijn dat de zon geblokkeerd wordt, een te donkere ruit zorgt juist voor zichtverlies. Daarom is het verplicht dat de voorruit nog minstens 75 procent licht doorlaat en de zijruiten aan de voorkant nog minstens 70 procent. Deze regels zijn gebaseerd op veiligheid. Als u uw autoruiten gaat laten blinderen, dan zal u merken dat dit voornamelijk op de achterruiten gebeurt. Een specialist als Pro Autotint is goed op de hoogte van deze regelgeving.

De voordelen van getinte ramen

Uw autoruiten blinderen heeft een aantal voordelen. Zo zullen de passagiers op de achterbank beschermd worden van felle zon. Dat is voor iedereen fijn, maar voornamelijk voor baby’s en kinderen. Het wordt aanzienlijk minder snel warm in uw auto, ook als deze in de zon geparkeerd staat. Daardoor gebruikt u uw airconditioner minder en dat betekent weer dat u benzine en dus geld bespaart. Een laatste voordeel van geblindeerde achterramen is dat u op de achterbank alle privacy en rust heeft om bijvoorbeeld uw baby te borstvoeden of om u om te kleden.

De nadelen van getinte ramen

Uiteraard zijn er ook nadelen te noemen. Twee daarvan hebben we al omschreven, namelijk dat u uitzicht verliest en dat de politie u vaker aan zal houden. U kunt de politie niet stoppen, ook niet als u zich gewoon aan de regels gehouden heeft, maar wat betreft het uitzicht heeft u wel wat te zeggen. Vraag uw specialist daarom om een testrit in auto’s met geblindeerde ramen in verschillende kleuren en tinten en beoordeel zelf welke u het beste vindt. Een ander nadeel van autoruiten blinderen is dat het folie gaat pellen. Dat gebeurt sowieso op den duur, maar als het niet goed is aangebracht gaat dat sneller. Zorg er dus voor dat u een vakkundige en kwalitatieve specialist uitkiest met een geschikte garantieregeling.

Wel of niet uw autoruiten blinderen?

Alleen u kunt bepalen of het blinderen van uw autoruiten voor u een goed idee is. Het grootste probleem is voornamelijk dat u wat vaker door de politie aangehouden kunt worden, maar als uw ramen gewoon in orde zijn wordt u ook net zo snel weer op pad gestuurd. Met de bovenstaande informatie weet u in ieder geval wat de voor- en nadelen van autoruiten blinderen zijn en welke mogelijkheden u heeft. Kies een goede specialist en de klus is in een paar uurtjes afgerond.