Geen categorie

Rijschool verzekering

Als u, zoals veel mensen die rijlessen hebben gevolgd, jezelf ook de bekende vraag stelt: als er zich een ongeval voordoet tijdens een rijles, wie wordt dan verantwoordelijk gehouden voor de veroorzaakte schade? U zult de Verzekeringscode moeten lezen om het antwoord op dit onderwerp te vinden. Verwacht dus dat hij fouten maakt voordat hij het voertuig volledig beheerst. Tijdens de stage is hij niet verantwoordelijk voor ongevallen. Bij een aanrijding wordt de rijschoolinstructeur aansprakelijk gesteld voor de schade veroorzaakt door een fout van de leerling-bestuurder. Om niet te hoeven betalen voor reparaties, is het van cruciaal belang dat elk bureau een professionele rijschool verzekering moet afsluiten die de verschillende risico’s van dit beroep effectief garandeert.

De voordelen van het afsluiten van een rijschool verzekering

Hoewel een uitgebreide verzekering niet verplicht is, moet een eigenaar van een rijschool dit type dekking aanschaffen. De verzekering beschermt zowel instructeurs als voertuigen die worden gebruikt om te leren autorijden in geval van een mogelijk ongeval tijdens de lessen. Door voor dit type dekking te kiezen, kunnen voertuigen nu in alle rust en in alle veiligheid rijden. Dit type garantie beschermt inderdaad tegen materiële schade en lichamelijk letsel veroorzaakt door het voertuig, zelfs als de monitor verantwoordelijk wordt gehouden. Diefstal, glasbreuk, brand, lichamelijke bescherming van de instructeur bij letsel, schade door natuurrampen behoren eveneens tot de claims die door deze verzekering worden gedekt.

Verzekering voor een rijschool

Als je partnerrijschool wilt worden van de operatie die door de staat is gestart, moet je een financiële garantieverzekering afsluiten om te worden goedgekeurd. Je zult ook een gecertificeerde kwaliteitsopleiding moeten volgen binnen rijscholen. De financiële garantie geeft een student de mogelijkheid om zijn betaalde maar niet verbruikte rijuren terug te krijgen als je in gebreke blijft.

Sluit nu een autorijschool verzekering af en garandeer jij comfort!