fietsen
Vervoer

Op een eenvoudige manier bewegend de zomer door

Het is goed om te bewegen als mens. We zijn gemaakt om te bewegen. Veel van ons doen zittend werk, dit is natuurlijk niet optimaal voor je lichaam. Het is daarom goed om zo nu en dan een frisse neus te halen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je bewegend de zomer door kunt gaan op een eenvoudige manier? Lees hier een aantal tips op het gebied van bewegen. 

Fietstochtjes door Nederland

Nederland is een echt fietsland. We hebben heel veel natuurgebieden waar je prachtig kunt fietsen. Je kunt fietsen langs kleine dorpjes en over dijken. Lange fietstochten zijn erg ontspannend en je ziet erg veel. Er is zoveel moois te zien in eigen land! Fietsen is goed voor je beenspieren en het stimuleert de vetverbranding aanzienlijk, zeker als je lange afstanden fietst. Bekijk de website van Bikesland Kampen als je op zoek bent naar een mooie fiets. 

Fiets achter bureau

Veel bedrijven hebben verstelbare bureaus voor hun werknemers. Als de werknemers behoefte hebben aan staand of fietsend werken, dan is dit mogelijk. Het heeft een positief effect op je werk als je staand of fietsend werkt achter je bureau. Je bent lekker actief in beweging en dit werkt goed voor je hersenen. Het is daarnaast een vorm van calorieën verbranden zodat je dat verjaardagstaartje wegwerkt.

Wandelen tijdens je lunchpauze

Als je pauze hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om neer te ploffen in de kantine. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen in je lunchpauze. Het werkt goed voor de productiviteit op je werk om even een stukje te gaan wandelen. Daarnaast maak je tijdens het wandelen het gelukshormoon serotonine aan. Je wordt dus blij van wandelen! Het is daarnaast goed om je beenspieren en gewrichten soepel te houden. 

Home workouts

Veel mensen kiezen ervoor om gym equipment te halen en thuis te sporten. Zeker als het niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan, zijn home workouts een uitkomst. Je kunt thuis je eigen sportschool creëren met dumbells en elastieken met spanning erop. Op deze manier kun je thuis sporten en fit blijven. Het zal moeilijk zijn om dezelfde resultaten te behalen zoals in de sportschool, maar je kunt wel proberen zo fit mogelijk te blijven.