Geen categorie

Mini cooper velgen van lichtmetaal

De afbeeldingen die online te bekijken zijn van mini cooper velgen liegen er niet om, het ziet er prachtig uit. Toch rijden er nog mini coopers rond op stalen velgen, en dan vooral in het winterseizoen. In de tekst een uitleg dat het niet nodig is, dat je het hele jaar rond op lichtmetalen velgen kan rijden. Tevens aandacht hoe mooi je een mini cooper kan stylen. De mini cooper is van oudsher al een sportieve auto, niet voor niets heeft deze vaak een sportieve striping, maar met velgen kun je de auto dat extra stukje uitstraling geven.

Waarom lichtmetaal of aluminium velgen beter zijn

Er is een groot verschil in het productieproces met lichtmetalen en aluminium velgen versus stalen velgen. Lichtmetalen velgen worden middels een draaibank gemaakt waardoor alle vier de wielen precies dezelfde omtrek hebben. Bij stalen velgen lukt dat nooit, met het lassen stijgt de temperatuur waarna de stalen velg weer inkrimpt door het afkoelen. Kortom, stalen velgen hebben niet allemaal dezelfde diameter. Nu kon vroeger pekel invreten in lichtmetaal en aluminium. Dankzij oppervlakte behandeling kan dat niet meer gebeuren, en kun je altijd met lichtmetalen velgen rijden. Er zijn dus geen redenen te verzinnen om voor mini cooper velgen van staal te kiezen in de wintermaanden.

Het hele jaar door een stijlvolle mini cooper

Welke velg hangt sterk af van het bouwjaar van de mini cooper. Voor een jonge auto is de F55 mooi, voor de oudere de R53 en daar tussenin zit de R56. Uniek bij mini cooper velgen, er zijn ook fraaie stalen exemplaren te verkrijgen, ook al is dat niet beter dan lichtmetaal; integendeel. Belangrijker is meer de juiste montage van de wielen, dat de monteur de band plus velg gaat uitbalanceren, en daarna gaat uitlijnen. Zo verkrijg je een veilig mini cooper met veel comfort, die er nog mooi uitziet ook. Iedere mini cooper is immers mooi te stylen met lichtmetalen velgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *