file
Vervoer

Hoe kunnen we files verminderen in de toekomst?

Hoe gaan we slimmer met auto’s om? Er rijden veel auto’s op de weg en dit zorgt voor veel file. Hoe zouden wij of de overheid ervoor kunnen zorgen dat files in de kiem worden gesmoord? In dit artikel lees je een aantal ideeën die misschien wel goed zouden werken. Nu nog in uitvoering brengen! Met een deelauto kun je rijden in een auto wanneer het jou uitkomt.

Vrachtwagens een eigen strook geven

Dit idee zal denk ik bij veel mensen in de goede smaak vallen. Vrachtwagens die elkaar gaan inhalen is erg frustrerend voor personenauto’s. Daarom is het beter om het vrachtverkeer en overige verkeer te scheiden. Dit betekend misschien wel dat veel wegen verbreed moeten worden van 2 naar 3 banen, maar verbetert wel de doorstroom van het verkeer.

Openbaar vervoer aantrekkelijker maken

Als het openbaar vervoer in prijs verlaagd wordt dan zullen veel meer mensen overwegen om met de trein of met de bus te gaan. Ook moet de NS en prorail het streven hebben om altijd op tijd te kunnen rijden, zodat mensen niet te laat komen. De treinen langer maken is een verbeterpunt dat ook belangrijk is om door te voeren. Veel mensen zitten rond de spits in een overvolle trein. Als de overheid er in slaagt om het OV te perfectioneren dan zou het op de weg rustiger kunnen worden.

Breid het wegennetwerk uit

Meer wegen bouwen zorgt voor meer werkgelegenheid. Uiteindelijk zal het ook zorgen voor een snellere doorstroom. Middelgrote steden in de rook van de hoofdsteden groeien elk jaar. Een goed voorbeeld hiervan zijn Kampen en Emmeloord, die onder de rook van Zwolle sterk groeien. De N50 is momenteel niet opgewassen tegen de autodruk. Het staat er met de spits altijd vast. Dit komt omdat het wegennetwerk nog niet in uitgebreid.

Zorg voor minder snelheidsverschillen

Het is het beste als de snelheden op snelwegen gelijk liggen. Als je eerst 130 mag rijden en later 100 dan zal dit voor oponthoud zorgen. Het is beter voor de doorstroom van het verkeer als de snelheden weinig van elkaar verschillen.