automotiveimport
Vervoer

Hoe bereken ik een BPM?

Waarvoor heb je een BPM nodig vraag je jezelf? Het berekenen van een BPM is alleen nodig als een jee auto wilt importeren uit bijvoorbeeld Duitsland. Veel mensen weten alleen niet hoe dat gaat, en het is wel belangrijk. Want zelfs als je niets moet betalen, moet je de BPM-aangifte nog altijd indienen. Een BPM berekenen is geen gemakkelijke taak, daarom hebben wij hier enkele handige tips verzameld om je te helpen.

Automerk contacteren

Bij het berekenen van de BPM is het belangrijk dat je met overal mee rekening houdt en meeneemt in de berekening. Hierbij hoort ook de opties van het auto zoals het af fabriek geleverd is. De beste manier om dit snel te doen, is contact opnemen met het automerk. Zij kunnen je snel alles geven wat je nodig hebt.

De werkelijke waarde

Heeft het auto dat je gekocht hebt een grote cataloguswaarde? Dan kan het goed zijn dat de rest-BPM die je moet betalen erg groot is. Je kunt de BPM op verschillende manieren berekenen. Wat je moet betalen kan erg verschillen afhankelijk van de manier waarop je de BPM hebt berekent. Zo kun je dus de BPM berekenen op basis van de werkelijke waarde van het auto of de waarde die de Belastingdienst normaal gebruikt. Deze keuze kun je dus zelf maken.

Onderbouwen

Als je je BPM-aangifte maakt, moet je altijd de prijslijsten en koerslijsten tonen die je hebt gebruikt. Doe je dit niet, dan kan het goed zijn dat je aangifte niet aanvaard wordt door de Belastingdienst. Je moet dus alles net als bijlage toevoegen. Voeg liever teveel toe dan te weinig. Zo weet je zeker dat je aangifte aanvaard wordt.

Bij autoschade

Heeft je auto schade? Dan kun je deze laten taxeren. Zo kun je van het BPM-voordeel voor een schadeauto genieten en moet je minder betalen.

Wil je nog meer hierover lezen, of denk je dat je dit niet op je eentje kunt doen? Lees meer op automotiveimport.nl en zie hoe zij jou kunnen helpen.