Hier moet je opletten als je offshore wil gaan werken

Sommige mensen hebben vanaf kleins af aan al de wens om later op zee te werken. Andere mensen kiezen juist om op zee te werken vanwege het goede salaris. Er zijn verschillende redenen te bedenken om offshore te gaan werken. Voordat je besluit om als offshore medewerker aan de slag te gaan is het van belang dat je een aantal zaken van te voren weet. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten als je offshore wil gaan werken. 

Verplichte training volgen

Voordat je aan de slag kan gaan, ben je verplicht om een veiligheidstraining te volgen. Deze training wordt een NOGEPA training genoemd. Er bestaat namelijk een kans dat je te maken krijg met extreme werkomstandigheden in vergelijking met werken op het platteland. Daarnaast zal het langer duren voordat er hulptroepen gearriveerd zijn. Hierdoor is het van belang dat iedereen die op zee werkt, weet hoe hij of zij moet handelen in heftige situaties. 

Lange periode van huis

Wanneer je offshore wil gaan werken, moet je ervan bewust zijn dat je voor een langere periode van huis bent. Sommige mensen zijn wel een maand weg. Daartegenover staat wel een goed salaris en je hebt meer vrije dagen dan elke andere baan. In die vrije periode ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Ben je echter een enorm gehecht aan je gezin en wil je ze liever niet voor een langere periode missen? Dan raad ik het aan om nog eens goed na te denken of je daadwerkelijk offshore wil gaan werken. 

Ben je van plan om een NOGEPA training te volgen? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://fmtcsafety.com/nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *