Vervoer

Het geheim van een gratis huurauto

Ja je leest het goed: een gratis huurauto. Dat bestaat niet denk je misschien, maar niks is minder waar. Het is mogelijk om zonder kosten een auto te huren. Het zijn geen illegale praktijken, het is een geheel bonafide manier om helemaal niks voor jouw huurauto te betalen. Natuurlijk zijn er experts die een bonus dagje onderhandelen bij hun autohuur. Maar daar gaat het hier niet om. Lees snel verder om uit te vinden hoe het werkt en huur voortaan ook gratis een auto.

Jouw huurauto helemaal gratis

De meest effectieve manier om niets te betalen voor jouw huurauto is via een bonussysteem van een credit card. Dat werkt ongeveer net zoals een frequent flyer programma van een luchtvaartmaatschappij. Alleen zijn er bij een credit card veel meer mogelijkheden om punten te sparen.

Je krijgt punten voor elke euro die je uitgeeft met je credit card. Dus als je jouw credit card veel gebruikt, dan gaat dat lekker snel. Vaak zijn er ook speciale aanbiedingen om bonuspunten te halen, zoals tanken bij een specifiek tankstation, een auto huren bij een bepaald autoverhuurbedrijf, of boodschappen doen bij een specifieke supermarkt. Je verdient punten met dagelijkse aankopen die je toch al zou doen, dus je hebt er geen kosten van. En als je een beetje oplet op de aanbiedingen, versnel je het proces.

De opgespaarde punten kan je inwisselen voor het huren van een auto. Je betaalt dus feitelijk helemaal niets voor de huur. Natuurlijk moet je wel nog de benzine betalen, die zit niet bij de prijs inbegrepen. Het leuke trouwens is dat je voor deze gratis gehuurde auto ook nog eens punten ontvangt – dus heb je meteen weer nieuwe punten binnen voor een volgende keer.