Monteur worden bij Dolly Bakfiets
Vervoer

Ga je een bakfiets kopen? Hier moet je op letten

Het lijkt wel alsof alle ouders in Nederland een jaar of tien geleden besloten een bakfiets te kopen. Met name in grote steden als Amsterdam, Haarlem en Utrecht zie je oneindig veel bakfietsen rijden vandaag de dag. Maar ook buiten de grote steden en de Randstad maakt de bakfiets een herintrede. En dat is niet zo gek!

Bakfiets populairder dan ooit

De bakfiets is namelijk een goedkope en veilige manier om je kinderen te vervoeren als je niet met de auto wil rijden. En de auto is steeds minder praktisch in steden. Je kunt amper een parkeerplek vinden en als je al een plekje weet te bemachtigen, is het vaak duur er lang te staan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor de fiets, en met de bakfiets heb je ook nog altijd een praktische manier om je kinderen te vervoeren. 

Dealer

Dit wil je weten

Als je overtuigd bent dat je ook een bakfiets moet hebben, dan begint het proces pas. Er zijn namelijk oneindig veel modellen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een bakfiets zonder motor om je benen een goede work out te geven. Ben je echter niet zo’n fan van tegen de wind in trappen dan zijn er ook elektrische bakfietsen te koop. 

Daarnaast hebben de elektrische bakfietsen verschillende motoren om uit te kiezen. Wat belangrijk is om te onthouden is dat een elektrische motor leeg kan raken. Als je dus een hele dag op pad wil met je bakfiets heb je een andere motor nodig dan wanneer je slechts ritjes van tien minuten maakt.