Vervoer

Elektrisch laden op kantoor, erg handig!

Als bedrijf is het tegenwoordig erg belangrijk om rekening te houden met de keuzes die medewerkers maken. Wat bedoelen we hier concreet mee? Zeer eenvoudig. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om de kaart van duurzaamheid te trekken. Daarmee bedoelen we onder meer dat mensen bewust kiezen voor het kopen van een elektrische auto. Dat is interessant, maar tegelijkertijd brengt het ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld elektrisch laden op kantoor nog lang niet overal tot de mogelijkheden behoort, integendeel. Dat is vervelend, niet in het minst omdat dit ervoor kan zorgen dat mensen bijvoorbeeld genoodzaakt zijn om uit te wijken naar een publiek laadpunt. In ieder geval, wilt u ontdekken waarom elektrisch laden op kantoor zo belangrijk is? Hou dan zeker rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina! 

Standaard elektrisch laden op kantoor 

Het zal al snel duidelijk worden dat elektrisch laden op kantoor op tal van verschillende manieren kan gebeuren. In eerste instantie is er het standaard laden van uw elektrisch voertuig met het stopcontact. In dit geval wordt de auto gekoppeld aan het stopcontact waardoor de batterij langzaam maar zeker kan opladen. Wanneer u op deze manier uw elektrische auto wenst op te laden op kantoor zult u met verschillende zaken rekening moeten houden. In het bijzonder moet u aandacht besteden aan de volgende twee aandachtspunten: 

  1. Het stroomnet van uw bedrijfspand moet in staat zijn om uw auto op te laden; 
  2. Uw auto opladen via een stopcontact duurt altijd langer dan met een laadpaal; 

Het feit dat elektrisch laden op kantoor langer duurt met een stopcontact dan met een laadpaal is het gevolg van het feit dat er een ingebouwde veiligheid is voorzien. Deze veiligheid zorgt ervoor dat de capaciteit wordt beperkt tot zo’n 10 ampère of tot 2,3 kW.

Een laadpaal op de zaak zetten 

Elektrisch laden op kantoor kan uiteraard ook gebeuren door middel van een laadpaal. Dat is interessanter, niet in het minst omdat de accu van uw elektrische auto opladen op deze manier toch best een behoorlijk stuk sneller kan gebeuren. U moet er uiteraard wel rekening mee houden dat het aanschaffen van zo’n laadpaal in de praktijk altijd gepaard gaat met een extra kostenplaatje. Wees u als bedrijf dus bewust van het feit dat u zult moeten investeren. 

De keuze voor een snellader, interessant of niet?

In het bijzonder voor bedrijven geldt dat hun auto’s in de praktijk eigenlijk niet zonder accuduur mogen komen te zitten. Is dat wel het geval? Dan is het vooral van belang om ervoor te zorgen dat de accu zo snel mogelijk terug kan worden opgeladen. Om dit te kunnen realiseren is het een vereiste om gebruik te maken van een zogenaamde snellader. Het gaat  hierbij om een lader die er zoals de naam reeds laat vermoeden voor zorgt dat de accu van de auto in snel tempo kan worden opgeladen. Ook een dergelijke snellader kunt u voorzien op kantoor, alleen geldt ook voor de plaatsing van zo’n oplaadmogelijkheid uiteraard dat er een bepaalde investering mee zal zijn gemoeid waar u rekening mee zult willen houden.
Voor meer informatie kunt u dag en nacht op de website van Eneco-eMobility.com terecht.