Zakelijk

Een tweedehands bestelbus kopen: tips!

Veel installatietechnici, schilders en bezorgers zie je er vaak mee rondrijden: een bestelbus. Handig, want je kunt er veel in kwijt. Zo kan je er al je gereedschap in bewaren, maar ook pakketjes die je langs moet brengen. Tijdens de coronacrisis heeft menig Nederlander vast wel meerdere keer per dag zo’n voorbij zien rijden. De bestelwagen is in de loop der jaren ook steeds populairder geworden. Veel mensen hebben ook interesse in een oudere variant, een tweedehands dus. Maar waar moet je precies opletten als je er zo een aanschaft? Wij lichten het hieronder in dit blog toe; lees dus gauw verder!

Tip 1: check de geschiedenis van de bestelauto

Iedereen gaat anders met spullen om. Zo is de één heel voorzichtig en maakt het de ander niet uit als er iets stuk gaat. Dit geldt ook voor bestelbussen. Zo scheurt de één ermee door de straten, terwijl de ander er goed voor zorgt. Check daarom dus vooraf dat je een bestelwagen aanschaft, wat de historie is en wie er in heeft gereden. Is het een zzp’er geweest of zijn het busjes van grote bedrijven? Een zelfstandige ondernemer moet zelf opdraaien voor de kosten dus zal er hoogstwaarschijnlijk wat voorzichtiger meezijn. Kijk daarnaast ook naar de onderhoud- en reparatiegeschiedenis. Hoe vaak en hoe zorgvuldig is er onderhoud gepleegd? Wie heeft erin gereden? Welke werkzaamheden zijn ermee verricht?

Tip 2: check waar je een bestelbus koopt

Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens. De prijs kan heel aantrekkelijk zijn, maar uiteindelijk kom je er dan toch achter dat er van alles mis is met de wagen. Zonde! Garages hebben vaak verschillende kwaliteitseisen, dus schroom niet om naar de historie te vragen van de auto en om erachter te komen waar ze bijvoorbeeld de bus hebben ingekocht. Koop bij voorkeur van een gecertificeerde dealer of van een vertrouwde dealer.

Tip 3: vergelijk verzekeringen

Natuurlijk moet je je bestelauto verzekeren. Zo ben je verzekerd tegen diefstal, schade of als je schade bij iemand anders aanricht. Bekijk de leeftijd van de auto en de staat. Is-ie nog mooi? Dan kan een hogere verzekering beter zijn. Is je wagen al zowat afgeschreven, maar rijdt-ie nog? Dan volstaat een lagere verzekering. Kijk daarnaast ook wat je kunt doen tegen het eigen risico. Heb je genoeg buffers om eventuele kosten op te vangen? Overweeg dan een hoger eigen risico. Hierdoor gaan de premies omlaag. Dit ligt natuurlijk wel aan jouw financiële situatie. Het is daarnaast ook zaak om verzekeringen te vergelijken en niet gelijk één af te sluiten. Op 123bestelautoverzekering.nl kun je gemakkelijk en snel verschillende verzekeringen vergelijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *