camper huren
Vervoer

Een camper stallen bij weinig gebruik

Op vakantie gaan, je spullen zorgeloos mee en geen rekening houden met overnachtingen. Wat is een camper toch heerlijk om te hebben. Het hebben van een camper is dus zeer handig. Maar wat als je niet veel gebruik maakt van je camper, bijvoorbeeld in de wintermaanden?

Natuurlijk kun je ook altijd voor een camper huren kiezen. Dan betaal je echt alleen maar wanneer je er gebruik van maakt. Een camper kan prijzig zijn en aan het betalen van de stallingskosten of onderhoud wil je ook niet altijd aan vastzitten, dan is het huren van een camper een goede uitkomst. Een groot voordeel is dat je gebruik kan maken van de mooiste campers, zonder de volledige prijs te betalen.

Camper stallen

Als je niet veel gebruik maakt van je camper kun je ervoor kiezen om hem te stallen. Dit kan bij een professioneel opslagbedrijf. Hier betaal je maandelijks of jaarlijks een bedrag om gebruik te maken van de ruimte waar je camper gestald staat. Het voordeel hiervan ten opzichte van je camper op de parkeerplaats of op de oprit laten staan, is dat je camper in de stalling droog en warm staat en hierdoor geen roest of ongedierte de camper kunnen beschadigen. En niet te vergeten is de ruimte die je overhoudt!

Als je niet te veel geld uit wil geven, maar toch je camper wil stallen, dan kun je er ook voor kiezen om je camper te stallen bij een lokale boer. Vaak hebben (gepensioneerde) boeren nog wel een leeg schuurtje waar ruimte is voor het stallen van campers of auto’s. Zo betaal je een stuk minder en heb je toch je camper droog staan. Je kan niet onderhoud laten uitvoeren en hoeft geen extra service te verwachten, maar daar is de prijs ook naar.

Camper onderhouden

Bij een stallingbedrijf voor campers is een aanvullende optie om je camper te laten onderhouden tijdens de stallingsperiode. Een camper is een voertuig die ook onderhoud nodig heeft. Hoe handig is het dan om dit tijdens de periode te doen waarin je er niet in rijdt?

Een stallingbedrijf kan vaak het volgende uitvoeren aan je camper: kleine onderhoudsbeurt, een wasbeurt, vervangen van banden en de gasslangen controleren bijvoorbeeld. Nadat je je camper weer ophaalt om ermee op vakantie te gaan, kun je weer veilig en met een gerust hart op weg.

Een camper heeft ook een APK-plicht, dus is het wel zo fijn dat je daar ook voorbereid op bent. Je wil immers niet nog onderhoud uitvoeren en reparaties voor de boeg hebben als je van plan bent om te genieten van je vakantie.