EEN AUTO HUREN – TIPS NODIG?

Bent u van plan om een auto te huren en is dit uw eerste keer. Dan komt er vast veel op u af, maar wees gerust want in dit artikel bespreken we meer dan genoeg, zodat u goed op de hoogte bent van het huren van een auto!

Kosten controleren

Let op de extra huurprijzen zoals; bestuurders ouder dan 70 jaar, bestuurders jonger dan 25 jaar, vroege retouren, eenrichtings kosten en de kosten voor het terugbrengen van de auto zonder een volle tank benzine. Om kort door te gaan op de benzine is het ook handig om niet te vragen aan het verhuurbedrijf of de auto met een volle tank komt. De benzine die het verhuurbedrijf namelijk in rekening brengt is vaak de hoofdprijs, terwijl de benzinepomp om de hoek juist goedkoper is.

Per kilometer betalen

Sommige verhuurbedrijven brengen een bedrag in rekening voor de gemaakte kilometers in plaats van de uren of dagen dat je de auto huurt. Wanneer je voor een verhuurbedrijf kiest dat hierin handelt is het handig om een kilometer registratie te installeren op uw mobiel, zoals https://www.europetrack.eu/. hiermee kunt u zelf ook bijhouden hoeveel u gereden heeft.

Inventariseer de auto

Voordat u het verhuurkantoor verlaat, raad ik u ten zeerste aan om de auto grondig te bekijken – van binnen en van buiten. Maak foto’s en notities van eventuele schade of vlekken. Dit zal de terugkeer veel soepeler maken als er vragen rijzen over de staat van het voertuig.

Internationale verhuur

Zorg ervoor dat uw huurauto gedekt is! Controleer de dekking die u mogelijk heeft via uw persoonlijke autoverzekering en creditcards. Als u ontdekt dat uw autoverzekering of creditcard geen volledige dekking biedt voor uw huurauto – Allianz en andere grote reisverzekeraars bieden een autohuurverzekering aan (tegen veel betere tarieven dan via een autoverhuurbedrijf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *