Geen categorie

Digitale transformatie: trends in de logistieke markt

Op de hoogte zijn van de trends in de transport en logistieke sector en op de hoogte blijven van het nieuws op de internationale markt kan een competitief verschil maken voor uw bedrijf.

Om u te inspireren hebben we hieronder 4 globale trends in de logistieke sector opgesomd die zorgen voor meer efficiëntie en kwaliteit in uw dienstverlening.

1. Kunstmatige intelligentie

Met de technologische trends voor de komende jaren is de uitbreiding van het gebruik van Artificial Intelligence een van de belangrijkste voorspellingen van de logistieke markt voor 2021.

In de transport en logistieke sector biedt Artificial Intelligence in combinatie met andere systemen en concepten zoals de Cloud vele mogelijkheden om technieken en taakuitvoering te verbeteren, zoals het verwerken van grote hoeveelheden gegevens, het identificeren van risico’s en het verschaffen van inzicht.

Met behulp van kunstmatige intelligentie zullen routinematige operationele taken niet langer door mensen worden uitgevoerd, waardoor professionals zich richten op het beter bedienen van klanten, met het beheer van wendbare en slanke processen.

2. Blokketentechnologie

Met de premisse van een revolutie in de logistieke markt door middel van transparantie en een grotere onschendbaarheid van gegevens, verovert dit instrument, dat in de financiële markt is ontstaan, andere segmenten door zijn gediversifieerde toepassingsmogelijkheden.

Bij Blockchain vindt tracking plaats tijdens het gehele logistieke proces. Alle bedrijven hebben toegang tot hetzelfde netwerk en controleren de informatie rechtstreeks vanaf de bron. En de klant kan zelfs de levering van het product met meer precisie volgen, waarbij hij de route volgt.

3. Informatiebeveiliging

Gezien de snelle groei van het gebruik van het internet van de dingen, die rechtstreeks verband houdt met de toename van het aantal apparaten dat op het netwerk is aangesloten, wordt voor het komende jaar een hoger aantal storingen en ongelukken met op het internet aangesloten apparatuur voorspeld.

Het gevolg hiervan is dat er meer wordt geïnvesteerd in veiligheid om deze problemen op te lossen.

Net als in de logistieke en transport sector is data-integriteit wat zorgt voor procesefficiëntie, cloudsystemen kunnen de oplossing zijn omdat ze een snelle en goedkope opslag en verwerking van een grote hoeveelheid real-time informatie bieden.

4. Intelligente gegevensanalyse

Voorspellende en prescriptieve analyse zal zorgen voor een betere nauwkeurigheid in geïntegreerd informatiebeheer en strategische en tactische besluitvorming.

Nieuwe digitale platforms met meer bereik en interactie, zoals virtual reality, zouden moeten ontstaan om de export te vergemakkelijken.

In dit scenario is het mogelijk om uw bedrijf intelligenter te maken door een geautomatiseerd vlootbeheersysteem aan te schaffen of te creëren, dat het mogelijk maakt om routes in kaart te brengen en de variabelen te berekenen om de operationele kosten te verlagen. Naast het monitoren van het voertuig in real time, het toevoegen van waarde en efficiëntie aan het logistieke proces.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *