vissersboot
Vervoer

Boten waarmee je kunt vissen

Als je wel eens hebt gevist of je bent van plan te gaan vissen, dan weet je vast wel dat je niet alleen kunt vissen langs de kant van het water. Er zijn boten waarmee je verder het water op kunt, waardoor er meer kans is op vangst. Deze boten zijn er in verschillende soorten en maten.

Aluminium boot

Een aluminium boot is een boot die gemaakt is van aluminium en die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Veel voorkomende aluminium boten zijn aluminium werkboten en aluminium vissersboten. Het grote voordeel van een boot van aluminium is dat het heel weinig weegt. Daarnaast kun je er ook nog eens veel langer mee door, omdat aluminium heel sterk materiaal is en niet zomaar kan wegrotten. Zo heb je dus ook minder onderhoud eraan! Aluminium vissersboten en werkboten zijn zo geliefd door het ontwerp en de stabiliteit op het water. Hierdoor hebben aluminium boten de juiste eigenschappen om goed mee op het water te kunnen.

Polyester boot

Naast een aluminium boot heb je ook visbootjes voor een klein budget. Het is een bootje waar veel mensen mee beginnen om mee te gaan vissen. Het is goedkoop en daarnaast ook leuk om te oefenen hiermee. Het verschil tussen een polyester boot en een aluminium boot is dat je met een polyester boot een stuk zwaarder bent en daardoor minder snel bent dan een aluminium boot.

Maatwerk

Het is ook mogelijk om een boot helemaal in te laten richten met de eigenschappen die je wil. Dit kan bij een dealer of fabrikant van boten. Bijvoorbeeld het materiaal, het ontwerp en de functionaliteiten kun je helemaal inrichten hoe je zelf wil. Dit is ideaal voor vissers die fanatiek zijn en daarom een speciaal gemaakt bootje willen.

Kotter

Naast deze kleinere boten, waarmee je voornamelijk ook kunt vissen, zijn er ook professionele boten waarmee gevist wordt voor andere doeleinden. Hier wordt gevist op grote schaal. Deze vissen zijn voor de visserij, welke vervolgens worden bewerkt en verkocht aan consumenten of de horeca. Het vissen op grote schaal wordt bijvoorbeeld gedaan met een kotter. Dit is een grote boot waarmee op platvis, rondvis en garnalen worden worden gevist. Daarnaast zijn er ook kotters die op andere vissoorten zoals kreeft, inktvis en garnalen.