Rijbewijs halen
Vervoer

4 manieren om op transport te besparen

Autorijden is alles behalve goedkoop. Dat weten wij – als notoire bestuurders – helaas maar al te goed. Toch kun je zoveel mogelijk op de kosten besparen. Hier zijn talloze tips en tricks voor te vinden. De één nog ambitieuzer dan de andere. In deze blog delen wij er vier. Geniet jij straks ook zo zorgeloos van jouw auto?

Manier 1: Ga leasen

Leasen wordt steeds populairder. Naast zakelijke rijders gaan nu ook de particulieren overstag. Niet zo vreemd, want de voorwaarden zijn ontzettend gunstig. Voor een vaste prijs per maand kun je veilig de weg op. Onderhoud, pechhulp en verzekering: dit wordt allemaal geregeld door het leasebedrijf. Zo heb je nooit meer onverwachte kosten. Om nog meer te besparen kun je altijd op zoek naar de leukste lease aanbiedingen.

Manier 2: Laat de auto vaker staan

Hoe vaak zit jij in de auto terwijl je net zo goed de fiets had kunnen pakken? Denk de volgende keer maar eens na over hoeveel benzine je hiermee zou kunnen besparen. Rijd je binnen de bebouwde kom? Dan is jouw auto het minst zuinig. Voor een korte boodschap kun je daarom veel beter de fiets pakken. Dat is nog gezond ook!

Manier 3: Check de bandenspanning

Het wil nog wel eens vergeten worden: de bandenspanning. Toch kun je er kosten mee besparen. Sterker nog: bij een goede spanning daalt het verbruik van benzine tussen de 2-5%! Hoe hoog deze ideale druk moet zijn, kun je op verschillende plaatsen terugvinden. Buiten op het bord, in de benzineklep en in het instructieboekje van de auto. Het is een kleine moeite, maar levert zoveel op!

Manier 4: Gebruik de juiste versnelling

Tijdens het lessen leer je efficiënt met de versnellingsbak omgaan. Toch lijken veel bestuurders deze vaardigheid snel te verleren. Ze schakelen te laat of juist te vroeg. Zonde, want hiermee gaat de auto niet efficiënt met zijn brandstof om. Het loont echter om op tijd te schakelen. Houd hierbij de volgende richtlijn aan. Schakel met 50 km/h naar de vier. Ga vervolgens naar de vijf bij 80 km/h.